İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılı Önlük Giyme Töreni, 22 Kasım 2018 tarihinde İÜ Diş Hekimliği Fakültesi  Prof. Dr. Gazanfer Zembilci Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmaları İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak ve  İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay tarafından  yapıldı. “İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Sadece Ülkemizin Değil Ortadoğu ve Balkanların da İlk Fakültesi” İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak konuşmasında, “Bugün İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 110. kuruluş yıl   dönümü. Bugün 1996 yılından itibaren ‘Diş Hekimliği Günü’ olarak  kutlanmaktadır. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi sadece  ülkemizin değil Ortadoğu ve Balkanların da ilk fakültesidir. Bu yıl  başarılarımıza bir yenisini daha ekledik Türkçe programımızın yanında  İngilizce program da açtık ve ilk öğrencilerimizi aldık. Diş hekimliği  mesleği zor bir meslek ama zengin öğretim üyesi kadromuz ile sizlerin  üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Sizlerin çok çalışması gerekiyor ve bizler de size elimizden gelen desteği vereceğiz. Buradan mezun  olduğunuzda 110 yıllık bir birikime sahip olup sağlam bir karakter ve saygınlık elde edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Teşhis Tedavinin Yarısıdır”

Konuşmasında Diş Hekimliği mesleğinin kutsallığından söz eden İstanbul Diş HekimleriOdası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, “Bu fakülte 1908 yılında Diş Hekimliği ve Eczacılık Mektebi olarak kurulmuştur. Türkiye’nin diş hekimlerinin yarısından fazlası bu büyük yuvadan mezun olmuştur. Diş  Hekimliği mesleğine yaklaşık 2 ay önce adım attınız. Bu meslek  dünyanın  en zor mesleklerinden biridir. İnsan sağlığı ile uğraştığı için de  zorluğunun yanı sıra kutsal bir meslektir. Böyle hem zor hem de kutsal  bir mesleğe sahip olan kişinin de çok çalışıp çok bilgili olması lazım. İyi bir hekim olmak için mesleğinizi çok iyi bilmeniz lazım. Ne kadar çok bilgili olursanız o kadar doğru teşhisler koyup doğru tedaviler  yaparsınız. Teşhis tedavinin yarısıdır denir. O halde teşhisi doğru  koymak için de çok iyi bilgi birikiminizin olması gerekiyor” şeklinde  konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri   tarafından öğrencilere önlükleri takdim edildi. Tören, toplu hatıra  fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Haber: İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü