Yatay Geçişlerle İlgili Önemli Duyuru

onemli-duyuru-spot

İ.Ü.Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Kararının 15.09.2014 tarihli ve 30-2  karar sayısı aşağıdaki gibidir;

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılamasına Dair Yönetmeliğe Eklenen Ek Madde-1 ve Ek Madde-2”ye göre, Suriye ve Mısır Üniversitelerinden yatay geçiş yapmak isteyen ve Merkezi Yerleştirme Puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, Fakültemiz Lisans ve Lisansüstü öğrenci sayısı değerlendirildiğinde fiziksel kapasite açısından söz konusu kontenjanların kabul edilemez seviyede olması nedeni ile çok zorlu şartlarda bu hakkı elde eden öğrencilerin “ adil, eşit ve kaliteli eğitim haklarının ellerinden alınması” sonucunu doğuracağı görüşündeyiz. Bu görüş doğrultusunda söz konusu başvuruların reddine karar verilmiştir.

Prof.Dr.Hakkı TANYERİ

Dekan Yardımcısı